<H2> RestauracjaMiód Malina </H2> |
<H2> NaszeDania </H2> |
<H2> Na dobry początek / For a good start </H2> |
<H2> Zimne zakąski / Cold starters </H2> |
<H2> Zupy / Soups </H2> |
<H2> Sałaty / Salads </H2> |
<H2> Wyborne pierogi / Stufeed dumplings </H2> |
<H2> Nasze specjały / Our delicacities </H2> |
<H2> U rybaka / From the sea </H2> |
<H2> Dania główne / Main courses </H2> |
<H2> Makarony / Pasta </H2> |
<H2> Dodatki / Side dishes </H2> |
<H2> Dziecięce smakołyki / For Children </H2> |
<H2> Łakocie / Desserts </H2> |
<H2> Galeriazdjęć </H2> |
<H2> RestauracjaMiód Malina </H2> |
<H2> Zapraszamy </H2> |
<H5>
Delikatne krewetki smażone na oliwie z czosnkiem podane na roszponce i rukoli z delikatnym sosem vinaigrette
30 zł </H5> |
<H5>
Kozi ser smażony z gruszką w sakiewce z ciasta filo podawany na liściach rukoli
26 zł </H5> |
<H5>
Chrupiący ser owczy po bacowemu z grilla z żurawiną
17 zł </H5> |
<H5>
Crostini misti w trzech smakach - z wędzonym łososiem, szynką parmeńską i borowikami
19 zł </H5> |
<H5>
Matias holenderski na cebuli w oleju lnianym z dodatkiem pesto z pietruszki
18 zł </H5> |
<H5>
Carpaccio z polędwicy wołowej ze świeżą rukolą, kaparami i parmezanem z sosem truflowym i cebulką borettani
35 zł </H5> |
<H5>
Tatar wołowy tradycyjny z cebulką, ogórkami, grzybkami i tuńczykiem
35 zł </H5> |
<H5>
Tatar z tuńczyka i awokado z kawiorem z octu balsamicznego
28 zł </H5> |
<H5>
Barszcz czerwony z dodatkiem octu malinowego z uszkami mięsnymi
16 zł </H5> |
<H5>
Żur wiejski z jajkiem i białą kiełbaską w razowcu z własnego wypieku
19 zł </H5> |
<H5>
Wyborna zupa grzybowa podana w chlebie
24 zł </H5> |
<H5>
Rosół z makaronem i świeżą pietruszką
14 zł </H5> |
<H5>
Sałata z wędzonym łososiem, cytrynowym sosem vinaigrette i jajem w koszulce
22 zł </H5> |
<H5>
Malinowe pole - plastry grillowanej polędwicy wołowej na liściach sałat z malinowym sosem
35 zł </H5> |
<H5>
Grillowany kozi ser na sałacie z dodatkiem truskawki, granata i figi
30 zł </H5> |
<H5>
Sałata z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym z awokado i płatkami migdałów
24 zł </H5> |
<H5>
Gotowane pierogi na sposób ruski
19 zł </H5> |
<H5>
Pierogi z mąki razowej z cielęciną na sosie kurkowym
26 zł </H5> |
<H5>
Bigos po krakowsku
25 zł </H5> |
<H5>
Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym
26 zł </H5> |
<H5>
Delikatna gicz cielęca pieczona z rozmarynem na naturalnym sosie pieczeniowym z puree ziemniaczanym z parmezanem
48 zł </H5> |
<H5>
Skoki z królika w sosie kurkowym z poduszkami z nadzieniem borowikowym
43 zł </H5> |
<H5>
Chrupiące placki ziemniaczane serwowane z sosem z leśnych grzybów
20 zł </H5> |
<H5>
Chrupiące placki ziemniaczane serwowane z gulaszem z mięsa najprzedniejszego gatunku z dodatkiem papryki
30 zł </H5> |
<H5>
Stek z tuńczyka w sosie maślano-cytrynowym z dodatkiem grillowanego pora
65 zł </H5> |
<H5>
Delikatne przegrzebki smażone na oliwie z czosnkiem, pietruszką i białym winem podane na świeżych liściach szpinaku
59 zł </H5> |
<H5>
Pstrąg grillowany z koprem włoskim i pomidorkami cherry z dodatkiem masła czosnkowego
35 zł </H5> |
<H5>
Polędwica z dorsza w sosie porowo - śmietanowym, podana z tagliatelle z marchewki
44 zł </H5> |
<H5>
Rib Eye steak - podany na desce z sosem pieprzowym i pieczonym ziemniakiem
69 zł </H5> |
<H5>
Tournedo z polędwicy wołowej alla Fragola na rosti ziemniaczanym z truskawkami z balsamicznym sosem winnym
75 zł </H5> |
<H5>
Kotleciki jagnięce na puree z dyni z pieczonym czosnkiem i szynką parmeńską
76 zł </H5> |
<H5>
Grillowana pierś z kurczęcia z kostką, farszem ze szpinaku i gorgonzoli
38 zł </H5> |
<H5>
Delikatny comber z sarny grillowany na różowo z wiśniami Amarena i borowikami
70 zł </H5> |
<H5>
Pół kaczki pieczone na rumiano z majerankiem podana z pieczonymi jabłkami i żurawiną
56 zł </H5> |
<H5>
Le fettuccine Alfredo - Zielone tagliatelle z krewetkami, szpinakiem i czosnkiem w delikatnym sosie sḿ ietanowym
30 zł </H5> |
<H5>
Bucatini z owocami morza na oliwie z oliwek z czosnkiem
35 zł </H5> |
<H5>
Lasagne al forno - makaron przekładany delikatnym mięsem na sposób boloński z sosem ze świeżych pomidorów
27 zł </H5> |
<H5>
Rigatoni con manzo - makaron z polędwicą wołową, listkami rukoli i pomidorkami koktajlowymi
28 zł </H5> |
<H5>
Warzywa na parze
8 zł </H5> |
<H5>
Sałatka wiosenna z rzodkiewką świeżym ogórkiem i pomidorkiem z sosem vinaigrette
11 zł </H5> |
<H5>
Duszone świeże liście szpinaku z czosnkiem i śmietaną
8 zł </H5> |
<H5>
Buraczki zasmażane
8 zł </H5> |
<H5>
Kluski śląskie
8 zł </H5> |
<H5>
Pieczone łódeczki ziemniaczane
8 zł </H5> |
<H5>
Ziemniaki z wody
8 zł </H5> |
<H5>
Naleśniki z białym serkiem i owocami ze słodką smietanką
15 zł </H5> |
<H5>
Grillowany filet z kurczęcia z domowymi frytkami i surówką z marchewki i jabłka
24 zł </H5> |
<H5>
Spaghetti pomodoro z pomidorkami i świeżą bazylią
21 zł </H5> |
<H5>
Tradycyjny rosół z makaronem
14 zł </H5> |
<H5>
Suflet czekoladowy bezglutenowy z lodami chałwowymi
19 zł </H5> |
<H5>
Malinowa pychotka - lody waniliowe z ciepłym musem malinowym, bitą śmietanką i malinami
16 zł </H5> |
<H5>
Crème brûlée o smaku pomarańczy
15 zł </H5> |
<H5>
Chrupiące racuchy z jabłkami, z sosem waniliowym i karmelowym na ciepło
17 zł </H5> |
<H5>
Tradycyjny delikatny sernik krakowski z gorzką czekoladą, na ciepło podany
15 zł </H5> |
<H5>
Malinowe tiramisu ze świeżymi owocami i miętą
19 zł </H5> |
Social Media
Dane społecznościowe